Stránky

sobota 17. júna 2017

Hudba pre pokoj duše a inšpiráciu mysle/ Música para calmar el alma e inspirar la mente/ Music for peace of the soul and inspiration of mind

                         
   
     Hudba je pre mňa všeliekom na akúkoľvek bolesť. Dokáže ma dojať, keď sa potrebujem vyplakať. Rozosmiať, keď pri nej tancujem ako zmyslov zbavená (najlepšie doma, kde ma nikto nevidí) a potrebujem sa vyblázniť, zbaviť sa prebytočnej energie. Občas ma jedna dobrá pieseň naladí na celý deň, hoci sa mi ho niekto pokúša rozladiť. Dotýka sa tých najcitlivejších strún môjho srdca. V hudbe nepoznám obmedzenia ani hranice, zaujímajú ma rôzne štýly, druhy a nástroje. Avšak medzi tie nástroje, ktoré milujem najviac zo všetkého, patria husle a klavír. Ich zvuk preniká do môjho najzraniteľnejšieho Ja a nechávam sa unášať melódiou bez slov, do krajín vlastnej fantázie.
     Rada by som sa s vami podelila o skladby a autorov, ktorí patria medzi mojich obľúbencov v modernej klasike, inštrumentálnych piesňach a soundtrackoch. Predstavujem vám talianskeho skladateľa a klaviristu Ludovica Einaudiho z Turína, ktorý mi znie ako báseň na klavíri...Toto je môj "najnovší" objav od neho:

     
        Svojím talentom prispel aj na hudbu filmu Nedotknuteľní (Les Intocables)- film je sám osebe výnimočný a úžasný, a táto hudba tiež:

     
                                       
       Tieto dve mi z pre mňa nevysvetliteľných a nepochopiteľných dôvodov evokujú jar, zrod života, východ slnka, radosť a rastúcu energiu:

     
                                       
    Nuž a na záver ešte pridávam jeho kolegu a spoluobčana z Turína, pána Ezia Bossa, ktorý sa venuje klasickej hudbe a je taktiež skladateľom a dirigentom. Je očividné, že v tomto talianskom meste hudobný talent kvitne jedna radosť!

    Dážď zachytený vo všetkých jeho podobách......

     

     Príjemné počúvanie, dobrú noc a pekné sny!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára