Stránky

pondelok 25. októbra 2021

Miguel Ángel de Rus: Pork Fat Pizza (preklad poviedky)

 

         Vtipná poviedka od španielskeho autora a moderátora Miguela Ángela de Rus, o ktorú som sa nemohla nepodeliť :-) :-) 

🍕🍕🍕🍕🐖🐖🐖🐖🐖🍕🍕🍕🍕🍕🐖🐖🐖🐖🐖🍕🍕🍕🍕🍕🐖🐖🐖🐖🐖🍕🍕🍕🍕🍕

           

Pork Fat Pizza

     Keď sme tú reklamu uverejnili na sociálnych sieťach, boli sme trošku opití, možno dosť  pripití...vlastne, strašne ožratí. Nedokázali sme povedať ani slovo bez toho, aby sme neprepukli do záchvatov smiechu. Ale bola to naša prvá zákazka v Rusku, vodka s uhorkou je lahodná a kĺže hrdlom sama, a to sme nevedeli. Fakt sme to nevedeli. Prisahám.

    Skôr než sme si uvedomili, čo robíme, sme uverejnili a vypustili do sveta nasledovné: „Daj si na akúkoľvek viditeľnú časť tela vytetovať logo Pork Fat Pizza ©, a dostaneš pizzu zadarmo na celý tvoj život.“ Svoje fotky mali ľudia zdieľať na sociálnych sieťach so špeciálnym hashtagom. Pork Fat Pizza by tetovanie ihneď posúdila a ruskí odvážlivci by dostali certifikát o pizze grátis, nie viac ako 200 kusov ročne, na dobu 100 rokov. Ak by sa ich teda dožili.

    Len čo sme to publikovali, my traja, výkonní riaditelia, sme padli na zem v zajatí smiechu. Ak niekto tvrdí, že nikdy predtým nepil vodku, klame (to treba priznať). Rusi to vedia, ale je to hotové umenie.

    Na druhý deň sme prišli do práce s opicou. Po tom, čo sme vypili veľa čaju a zjedli chutné koláčiky posypané makom, sme si začali prezerať sociálne siete a úplne sa vydesili. Bol to len prvý deň a na sieti viselo desať fotiek hrozivo vyzerajúcich chlapíkov, ktorí si nechali vytetovať logo Pork Fat Pizza na ramenách, nohách; jeden idiot si ho dokonca nechal vytetovať na zadok. Všetci so správnym hashtagom, a žiadali, aby sme im poslali osvedčenie, ktoré im zaručuje ich doživotnú dávku pizze.

    Už sme sa nesmiali.

                                      


    Nevedeli sme, čo  robiť. Premýšľali sme, že zavoláme do centrály v Utahu, ale báli sme sa. Urobili sme to bez toho, aby sme sa s nimi poradili. Na vine sme však neboli my, ale moskovská zima, pekné dievčatá na uliciach, ktoré na teba pozerajú svojimi modrými očami a dovoľujú ti myslieť len na ich belostnú pokožku; na vine boli uhorky a vodka, ktoré ťa omámia bez toho, aby si si to uvedomil a zatemnia ti myseľ. „Prekliati Rusi!“ nariekali sme.

    Pôvodne mala ponuka trvať dva mesiace, ale na tretí deň sme museli volať do Utahu. Za 72 hodín sme dostali 200 fotiek s hashtagom od ľudí, ktorí si nechali vytetovať logo Pork Fat Pizza (usmiate prasiatko, z ktorého nejaká ruka vyťahuje trojuholník mäsa) na ruky, ramená, lakte, stehná, kolená, zadok a chodidlá. Dokonca nejaký Poliak, ktorý žil v Kaliningrade, nám poslal fotku svojho tetovania na čele. Keď sme to povedali Regionálnemu vedúcemu v Utahu, nastalo na niekoľko sekúnd ohlušujúce ticho. Možno až na pol minúty. Opýtal som sa, či sa náhodou neprerušilo spojenie a on mi odpovedal: „Vy tupci, musím sa o tom poradiť  s vedúcim marketingu.“ A zavesil.

    Na ďalší deň nám dorazila stručná a jasná správa: „Pošlite tej zberbe osvedčenie o pizze grátis, okamžite tú ponuku vymažte a keď s tou kravinou skončíte, máte padáka.“

    Za prvých päť dní zareagovalo na ponuku 300 ľudí, dostali svoj certifikát od Pork Fat Pizza a my traja sme sa vrátili do Štátov, krajiny slobody, bez práce a vedomia, ako naložiť s našimi životmi.

    Nikdy nesmiete podceňovať ľudskú inteligenciu. Nemajú zmysel pre humor, povedal som si, ale prineskoro.

    Budú nám chýbať naše každodenné ranné príchody na poschodie č. 26 Evolution tower, náš výnimočný výhľad na rieku Moskvu, prechádzky po štvrti, ktorá akoby bola replikou z filmu Blade Runner. A spomienky na oči ruských dievčat. Lebo  tie z Utahu sa na ne ani náhodou nepodobajú.

    Dopekla aj s vodkou!

                  


      

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára